Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Cartografie, een eeuwenoude wetenschap met een modern sausje!

  • map
  • cartografie
  • kaarten
  • printen
  • lamineren
  • lijsten

Het is één van de oudste wetenschappen ter wereld: cartografie.

Cartografie (het maken van kaarten) wordt al sinds de oudheid gebruikt om te navigeren en het landschap te omschrijven. Met de moderne, hedendaagse technieken heeft het maken van kaarten nog veel meer toepassingen gekregen!


Cartografie 2.0

Met geavanceerde technologie zoals satellieten, GPS en geografische informatiesystemen kunnen gegevens verzameld worden die overheidsinstanties kunnen helpen op het gebied van steden- en landbouw maar ook transport, demografie, milieu en nog veel meer!

Toen wij ruim dertig jaar geleden begonnen met het aanbieden van cartografische oplossingen, werden de kaarten veelal aangeleverd door drukkerijen en door ons opgeplakt, omlijst en gemonteerd. Tegenwoordig is de kwaliteit van ons eigen printwerk zó enorm hoog, dat de volledige productie van cartografische oplossingen in ons eigen beheer wordt voltooid.

Cartografie - aluminium lijst

close up van een magneetkaart op een stalen ondergrond, inclusief aluminium lijst
Cartografie - den haag magnetisch

Magneten geplaatst op magneetbord voor Gem. Den Haag
Cartografie - kaarten ingelijst

Ingelijste kaarten met ophangsysteem

Cartografie is actueel!

Met de woningbouw en stikstof-crisis als “hot topics” bij diverse gemeenten en overheden, bemerken wij een stijgende vraag naar oplossingen die de buurt, wijk of provincie duidelijk en letterlijk “in kaart” brengen. Veelal wordt er met diverse teams aan deze kaarten gewerkt, moeten er aantekeningen worden gemaakt en dus moeten ze multi-inzetbaar zijn.

De kaarten die bij Nicari worden geproduceerd zijn daarom, per geheim recept, geschikt voor magnetische toepassingen en droog uitwisbaar. Zodra bijvoorbeeld de afdeling ruimtelijke planning klaar is met de kaart, kan de kaart simpel worden ontdaan van alle aantekeningen en het volgende team kan zo met een schone lei beginnen!

Cartografie - magnetische kaarten

Magneetkaarten geplaatst op stalen ondergrond
Cartografie - diverse kaarten

Diverse cartografie oplossingen gereed voor transport
Cartografie - kaarten gereed

Diverse whiteboards met kaarten gereed voor transport

Duurzaam ondernemen

Is de kaart outdated? Geen zorgen. Omdat de basis een stalen legering heeft, kunnen wij de vervolg kaarten vervaardigen uit magneetfolie. Vanzelfsprekend ook met whiteboard toepassing. Zo kan de hele set nog een ronde mee. Dit noemen wij pas duurzaam ondernemen.

Gelukkig wordt de hoge kwaliteit van onze Zwitserse machine steeds vaker gewaardeerd door échte professionals en staat er weer een behoorlijke lading gereed om verstuurd te worden.


Ben jij ook op zoek naar een cartografische oplossing of wil jij gewoon een zeer secure en hoogwaardige print hebben? Met dertig jaar ervaring kunnen wij met trots zeggen dat wij dé partij voor jou zijn. Neem eens contact met ons op, wij helpen je graag verder.