Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wat is karton?

  • karton
  • printen
  • packaging
  • lifesize
  • reclame
  • marketing

Traditioneel gezien zijn papier en karton hét materiaal voor een traditionele drukker. Papier werd uiteraard bedrukt en indien gewenst op karton geplakt als er een dikkere plaat nodig was. Ruim 30 jaar geleden is Nicari Laminations B.V. begonnen met het lamineren van deze producties. De naam liet weinig aan de verbeelding over.


Lamineren doen we nog steeds, maar inmiddels is ons assortiment zowel in de diepte als in breedte gegroeid. Karton is nog steeds een graag geziene gast en in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is het materiaal weer met een opmars bezig!


Packaging

Karton is een veelzijdig materiaal dat zich perfect leent voor verpakkingsoplossingen. Het is lichtgewicht, maar toch sterk en duurzaam, waardoor het ideaal is om producten veilig te verpakken en te verzenden. Bovendien kan karton gemakkelijk worden bedrukt en aangepast aan de specifieke behoeften van onze klanten, waardoor jouw merkidentiteit perfect tot uiting komt op de verpakkingen!

ook papieren tasjes behoren tot onze packaging oplossingen!

Dozen

Voor het produceren van dozen gebruiken wij veelal e-flute, beter bekend als golfkarton. Dit veelzijdige materiaal laat zich mooi verwerken op de digitale flatbed printer, laat zich goed snijden en rillen en kunnen we zowel mat als glanzend leveren. 


Golfkarton kunnen wij in de originele, bruine kleur leveren, maar wit en zwart behoren ook tot de mogelijkheden. Kies je voor een witte basiskleur, dan kunnen wij hem uiteraard in elke andere kleur printen. Van Domino’s tot Chanel, er is voor elk wat wils.


Ook de insert voor jouw doos kunnen wij verzorgen, zodat jouw waardevolle goederen geen kant op kunnen!


De veelzijdigheid van karton

Door de veelzijdigheid van karton leent het zich voor erg veel toepassingen. Denk bijvoorbeeld aan dispensers, sleeves, maar ook onderzetters en bierviltjes. Voor kleinere karton producties, zoals tafel reclame en reclamekaarten, maken wij gebruik van een dunner soort karton. Dit zogeheten 350 grams sulfaatkarton heeft een zeer luxe uitstraling en kleurechtheid.

Meubels, PoS-reclame en poppen

Daarnaast biedt karton ook opwindende mogelijkheden in de meubel- en decoratiesector. Het is verrassend sterk en kan worden omgevormd tot unieke meubelstukken en decoratieve items die een statement maken in elke ruimte. Of het nu gaat om een kartonnen stoel, tafel, of een lifesize pop.

Karton is een milieuvriendelijk alternatief voor traditionele materialen, omdat het biologisch afbreekbaar en recyclebaar is. Door te kiezen voor kartonnen oplossingen, draag jij bij aan een circulaire economie en verminder jij je ecologische voetafdruk.

Of je nu op zoek bent naar verpakkingsoplossingen die je producten laten opvallen, meubels wilt die stijlvol en duurzaam zijn, of decoratieve items wilt die je interieur transformeren, wij hebben de oplossing voor jou! Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de eindeloze mogelijkheden van karton!