Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wat is Plexiglas?

  • plexiglas
  • acrylox
  • printen
  • frezen
  • polijsten
  • logo
  • freesletters
  • freeslogo


Prints op plexiglas

Plexiglas, ook wel bekend als acrylaat, komt in talloze soorten, kleuren en diktes. De volledig transparante plexiglas plaat gebruiken wij voornamelijk om direct te bedrukken maar kan ook in vorm worden gefreesd. Een combinatie van de twee is natuurlijk ook mogelijk!

Plexiglas bokaal inclusief print, frees en een gepolijste rand.
Plexiglas display van SwissQprint

Dit keiharde materiaal is lichter en sterker dan glas en dankzij de hoge brekingsindex is het ook nog eens helderder en transparanter dan glas! Plexiglas is goed bestand tegen weersinvloeden en is daardoor zowel binnen als buiten goed toe te passen.

In tegenstelling tot onze concurrenten, printen wij direct op het plexiglas en maken wij dus geen gebruik van stickerfolies. De print zit gespiegeld aan de achterzijde en wordt ingesloten door een combinatie van zwarte en witte inkt lagen en een geheim recept om de visual volledig block-out af te werken. Door deze stappen kan er een frame direct op de print worden aangebracht en kan de visuals “blind” aan de muur worden gehangen. Vanzelfsprekend zijn RVS afstandhouders altijd mogelijk als ophangsysteem.


Een unieke afwerking

Verdient jouw plexiglas kunstwerk wat extra glans? Dankzij onze diamant frees kunnen wij de randen van jouw visual volledig machinaal polijsten voor een perfecte finish! Ook kunnen de randen facet worden gefreesd. Nét dat beetje meer, daar houden wij van.

Plexiglas freesletters en logo’s

Frosted, smoked, neon - vaak heeft men het over acrylaat of Acrylox® wanneer je aan de gekleurde varianten denkt. Acrylaat is verkrijgbaar in erg veel verschillende kleuren en daardoor zeer geschikt om letters uit te frezen. Deze plexiglas freesletters kunnen wij voorzien van afstandhouders en leveren inclusief een mal en installatie instructies zodat jouw gevel, receptie of kantoor voorzien is van unieke signing.

Komt het plexiglas nèt niet in de kleur van jouw huisstijl? Geen zorgen. Wij printen exact de goede kleur op transparant plexiglas en frezen dit voor je uit.

Acrylaat freesletter


Opaal plexiglas

Wil jij Plexiglas toepassen in een lichtbak? Ook daar is Nicari volledig in thuis! Wij hebben diverse diktes beschikbaar en kunnen ook de opaal versie van plexiglas contourfrezen. Dankzij onze “day-and-night” printtechnologie kunnen wij exact aangeven welk gedeelte van de visuals doorschijnend mag zijn, en welk gedeelte uitgeblokt moet worden. Zo heb jij zowel bij dag en nacht de beste exposure!


Polycarbonaat

Polycarbonaat en Plexiglas zijn twee wezenlijk verschillende materialen, maar beiden verkrijgbaar bij Nicari. Heb jij een transparant materiaal nodig dat zéér slagvast is? Dan is Polycarbonaat de beste keuze. Het is lichter van gewicht, maar ook minder buigzaam. Moet jouw materiaal krasvast en bestand zijn tegen een hoge impact? Dan is Polycarbonaat de beste keuze.

Wil jij meer te weten komen over plexiglas, freeslogo’s of freesletters? Ben jij benieuwd of wij jouw lichtreclame kunnen verzorgen, of zoek je iemand die high-impact tafelbladen voor je kan printen? Neem dan contact met ons op, wij helpen je graag verder!