Cookievoorkeuren
InstellingenIk ga akkoord

Wat is staalbond?

  • staalbond
  • materiaal
  • print

Staalbond is een composiet plaat die bestaat uit een kern van PE met aan beide zijden een stalen toplaag. Deze gegalvaniseerde platen zijn voorzien van een Polyester laklaag.

Twee staalbond panelen
Staalbond lijkt exact op Dibond.


Vanzelfsprekend is dit materiaal, dankzij de stalen toplagen, ontzettend stijf en slagvast. Aangezien staal een ferromagnetisch materiaal is, worden deze panelen vrijwel altijd gebruikt als (gepersonaliseerd) planbord. In combinatie met onze wisbordfolie is jouw planbord magnetisch, én droog uitwisbaar!

Een staalbond planbord met wisbordfolie
Dit staalbond planbord hangt bij Nieuwenhuizen Daktechniek B.V.

Staalbond heeft dankzij het verwerkingsproces vaak scherpe randen. Wij werken dit materiaal altijd af met een aluminium lijst. De lijst, ongespoten of zwart, komt met een eigen ophangsysteem.

Ook in de retail wordt dit materiaal vaak ingezet. Het is gemakkelijk te bevestigen aan stellingen, vitrines of etalages. Door middel van  bedrukte magneetfolie kunnen winkelmedewerkers gemakkelijk een nieuwe aanbieding plaatsen

Staalbond gemonteerd op OSB hout
Staalbond gemonteerd op OSB hout en vorozien van magneetfolie opdruk.

Ondanks de Polyester laklaag is Staalbond minder geschikt voor (langdurig) buitengebruik. Hiervoor raden wij alsnog zijn aluminium broertje Dibond aan, met de wetenschap dat hier uiteraard geen magneten op geplaatst kunnen worden.

Is jouw kantoor toe aan een gepersonaliseerd planbord? Ben jij die kartonnen prijskaartjes en aanbiedingen in jouw winkel zat? Neem vandaag nog contact met ons op en wij bespreken graag de mogelijkheden met je.